Forfatter Emne: Eftermontering af Bluetooth modul  (Læst 784 gange)

Holt

  • Hero Member
  • *****
  • Indlæg: 2.518
  • Karma: +6/-0
    • Vis profil
  • By: Hejnsvig
Eftermontering af Bluetooth modul
« Dato: 01. Maj 2024, 10:40 »
Eftermontering af Bluetooth modul
Jeg er for nylig blevet opmærksom på at det er muligt at eftermontere et originalt Bluetooth modul til biler med RD4 radio, jeg troede indtil da at den eneste originale måde at få Bluetooth var at montere en RD45 radio hvor det hele er indbygget, men det er ikke alle modeller der er til at skaffe i RD45 versionen.
Det hele startede med at min kones 308 GT måtte lade livet sammen med det rådyr der løb ud foran den, vi købte så i stedet en 308 GTI, og den skulle naturligvis have Bluetooth. Jeg havde monteret en RD45 radio i den gamle, men en GTI har ikke samme radiofront som alle andre 308. Fronten på en GTI , en CC og RCZ modellen er blanksort hvor resten er sølvgrå, sådan en RD45 radio kunne jeg ikke finde.
Samtidig købte min søn en Citroën C5 X7 der havde original Bluetooth, her var det jeg opdagede at radioen stadig var en RD4, og at den derfor var forsynet med omtalte modul, og derfor begyndte jeg at lede på det store internet.
Det lader til der findes 2 versioner der vist ikke kan byttes, de tidlige versioner har kun håndfri samtale, de senere har både streaming af musik og tilslutning af USB, jeg har kun rodet med den sene version der kan kendes fra den tidlige ved at stikket sidder i siden sammen med USB stikket, den tidlige har kun et stik i enden.
 Der er tilsyneladende også forskel i radioerne, hvis radioen er før version 3 virker streaming ikke.
 
Jeg tog ud til en hugger og fandt en 308 med ledningsnet til modulet, jeg klippede hele det centrale ledningsnet ud, splittede det op og tog kun det der havde med modulet at gøre, herefter kortede jeg det op og placerede modulet ved siden af radioen, originalt er det placeret ved siden af håndbremsen.
Jeg brugte modul nr. 9675359580 der har både streaming og USB, de er nemme at finde på Allegro.pl
De viste billeder stammer fra en 308, men jeg er sikker på det kan overføres direkte til en række andre PSA modeller.
Centerdisplayet skal være C modellen med pictogrammer af funktionerne, og bluetooth funktionen skal aktiveres med DiagBox flere steder.

Mit forsøg på et diagram han downloades som PDF nederst på siden, jeg kunne ikke finde ud af at lave det direkte her på siden.


Holt
« Senest Redigeret: 01. Maj 2024, 19:31 af Holt »
Peugeot 308 THP 200 GTI 2010
Peugeot 308 Hatchback THP GT 174 2008 RIP
Peugeot 307 Hatchback 2.0 "Griffe" 2006
Fartpilot monteres:
https://peugeotclub.dk/debat/index.php/topic,15354.0.html
Instruktionsbøger til alle Peugeot fra 205 og frem  https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/index.html